>  Hulp nodig?

Ik ben een (jonge) mantelzorger

Mantelzorger

Mantelzorger ben je vaak uit liefde voor een hulpbehoevend familielid, vriend of kennis of omdat het simpelweg niet anders kan. Veel mantelzorgers vinden de zorg die zij verlenen vanzelfsprekend. Bij onbetaalde zorg van meer dan 8 uur per week en/of langer dan 3 maanden spreken we van mantelzorg. Soms heb je naast de zorg voor je zieke moeder, vader, zoon, dochter, vriend of buurman ook nog een baan en een gezin. Mantelzorg is vaak intensief en vraagt veel tijd, aandacht en energie van je.  

Mantelzorg is vaak intensief en bepaalt voor een groot deel je leven. Het kan moeilijk zijn om daarin de balans te vinden met je eigen leven. En hoewel je het heel gewoon vindt wat je doet, ben je ook maar een mens die af en toe even tijd voor zichzelf nodig heeft. Merk je dat het je soms teveel wordt? Word je sneller moe en heb je weinig tijd om te ontspannen? Maak je je zorgen over de toekomst? Dan kun je wel wat steun gebruiken. De coaches van Mantelzorg Zevenaar kunnen je die steun geven.

Jonge mantelzorger

1 op de 4 jongens en meisjes jonger dan 24 jaar is mantelzorger. Zij maken zich net als jou zorgen om de situatie thuis. Over hoe het nu gaat en in de toekomst. Net als jij helpen ze met de verzorging en doen ze klusjes in huis. En net als jij hebben zij niet altijd tijd om te spelen, sporten of leuke dingen te doen.

Je staat er niet alleen voor

Dat zorgen is natuurlijk heel mooi. Je leert er veel van en wordt sneller zelfstandig. Maar soms kan het je ook teveel worden. Dan kun je wel wat hulp gebruiken van iemand die jou snapt. Dan kun je terecht bij Mantelzorg Zevenaar. Daar werken consulenten die jou graag helpen.

Wat kan een coach van Mantelzorg Zevenaar voor je doen?

 • Je kunt haar altijd bellen of mailen om je verhaal te vertellen.
  Gewoon omdat je boos of verdrietig bent of je zorgen maakt.
 • Je kunt met haar afspreken op een plek waar jij dat wilt
 • Je kunt haar alles vragen wat je wilt weten.
  Bijvoorbeeld over de ziekte van je vader, moeder, broer of zus.
 • Je kunt via haar andere jonge mantelzorgers ontmoeten.
  Zij zitten in dezelfde situatie als jij en begrijpen jou.

Je kunt deze coaches vertrouwen. Ze hebben een beroepsgeheim. Dat betekent dat ze jouw verhaal niet aan anderen mogen vertellen.

Wat kun je zelf doen?

 • Blijf leuke dingen doen. Alleen of met vrienden.
 • Praat met je vrienden over jouw thuissituatie. Dat lucht echt op.
 • Ga lekker sporten
 • Deel je zorgen met iemand die je kent of met de mantelzorgconsulent.
  Je kunt je zorgen maken over van alles en nog wat. Wat het ook is, praat erover.
 • Vertel het op school aan je leerkracht of mentor
 • Verwen jezelf met iets waar je blij van wordt.

Ook als je gewoon even met iemand wilt praten, kun je bij onze coaches terecht. Maak je je misschien zorgen over de toekomst? Of wil je meer informatie over het aanvragen van hulpmiddelen of zorg? Wij helpen jouw vragen beantwoorden en oplossingen te vinden voor jouw probleem.