>  Hulp nodig?

Mantelzorg Zevenaar zoekt mantelzorgers voor deelname aan onderzoek

Mantelzorg Zevenaar zoekt mantelzorgers voor deelname aan onderzoek

Jij, als mantelzorger, weet als geen ander wat mantelzorgers nodig hebben. Mantelzorg Zevenaar wil graag met je in gesprek over jouw ervaring en behoefte, zodat wij daarin tegemoet kunnen komen. Wij organiseren daarom op 27 oktober en op 29 oktober 2020 een focusgroep voor mantelzorgers in de vorm van online bijeenkomsten. Wij zoeken nog mensen die graag hun ervaringen met ons willen delen.

Ervaring en behoefte van mantelzorgers in kaart brengen
Mantelzorg Zevenaar ondersteunt je als mantelzorger bij het geven van mantelzorg aan je naaste. Naast individuele ondersteuning organiseren we informatieavonden en verwijzen we zo nodig door naar professionele ondersteuning. Om onze diensten en ons beleid (beter) te laten aansluiten op de wensen en behoeften, gaan we graag met je in gesprek over welke ondersteuning je nodig hebt en op welke wijze je ondersteuning wilt. Om zoveel mogelijk signalen en behoeften van mantelzorgers in kaart te brengen, organiseren we twee online focusgroepen.

Onderzoek door focusgroepen
Deze bijeenkomsten, ook wel focusgroepen genoemd, zijn bedoeld voor mantelzorgers van kinderen met een beperking of chronische ziekte, mantelzorgers van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en mantelzorgers van ouderen. Deze groep van mantelzorgers gaat onder leiding van een gespreksleider in gesprek over waar Mantelzorg Zevenaar je bij kan ondersteunen en op welke manier. Er is alle ruimte om signalen en ervaringen te delen en te brainstormen over een passend ondersteuningsaanbod aan de hand van enkele gespreksvragen:

Wat zijn je gedachten over een bepaald thema of knelpunt? 

Wat helpt je de regie te houden in de zorg voor je naaste?

Wat vind je van de (te ontwikkelen) producten en diensten van Mantelzorg Zevenaar, zoals het Mantelzorgcafé of de voorlichtingsavonden?

Het doel is een zo uitgebreid mogelijk beeld te krijgen van de behoeften en ideeën van mantelzorgers in Zevenaar, gezien vanuit verschillende invalshoeken. Met deze informatie kunnen wij, samen met jou, producten en diensten ontwikkelen die nog beter aansluiten op de wensen en behoeften.

Doe je mee?
Je kunt je aanmelden voor één van de onderstaande focusgroepen:
Datum: 27 oktober
Datum: 29 oktober
Tijdstip: 19.30 uur

Je ontvangt, na opgave via de website, een link om deel te nemen via beeldbellen en je hebt hiervoor een telefoon of computer nodig met camera en geluid.

Wil je je aanmelden of heb je vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met Meike van Dieren via 06 – 463 78 640 of mail naar m.vandieren@mantelzorgzevenaar.nl.

Ik meld me aan voor de focusgroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *